Wie betaalt de kosten incasso?
Weet jij de kosten incasso? Een ondernemer wil zijn bedrijf natuurlijk ook financieel gezond houden maar dat is niet altijd even eenvoudig. Zeker niet als je met klanten te maken krijgt die slecht of zelfs helemaal niet hun openstaande rekeningen betalen. In dat geval wil je natuurlijk geen ruzie met je klant en het liefst de goede verstandhouding bewaren.
Laat de incassoprocedure door een bureau afhandelen
Om dit te kunnen waarborgen en ook om het werk uit handen te geven, kun je een incassobureau inschakelen om de rekeningen te laten betalen. Uiteraard werken de medewerkers zoals juristen en deurwaarders in dienst van een incassobureau niet voor niks, maar als schuldeiser hoeft een dergelijke incassoprocedure je niets te kosten.
Verschillende fases in de procedure
Een incassoprocedure bestaat uit verschillende fases, die beginnen met het sturen van een aanmaning tot het doen van een uitspraak door de rechter. In de meeste gevallen komt het niet eens tot de laatste stap, maar hoe ver het ook gaat, jij hoeft nooit de kosten incasso te betalen. Deze worden namelijk allemaal op de debiteur verhaald. De debiteur is per slot van rekening degene die een schuld heeft open staan. Jij kunt er niets aan doen als de rekening niet op tijd betaald wordt. Omdat de schuld daarvoor niet bij jou maar de debiteur ligt, betaalt hij de bijkomende kosten incasso die gemaakt worden.