Keukens Rijssen 6

Beheers jouw keuken: tips en advies voor keukens zonder laden

Keukenontwerp heeft de afgelopen jaren een lange weg afgelegd voor een landelijke keuken op maat. Traditionele keukenindelingen met inloopkasten en voorraadkasten behoren tot het verleden, waardoor we meer open plattegronden en minder opbergruimte overhouden. Maar geen zorgen! Dankzij innovatieve keuken ontwerp ideeën en nieuwe technologie zijn moderne keukens niet meer zo beperkt als vroeger. Met wat slimme planning, een beetje elleboog vet, en een beetje DIY know-how kun je jouw bestaande huis te transformeren in een ideale locatie voor het koken met weinig tot geen geld uit te geven op alle. Deze blog zal je helpen jouw nieuwe keukenontwerp onder de knie te krijgen, zodat je het de komende jaren steeds opnieuw kunt gebruiken! Lees verder voor deskundige tips die jouw keukeninrichting zonder laden gemakkelijker te onderhouden maken, vuil vliegen op afstand houden en je minder kosten dan je denkt.

Plan je nieuwe keuken voordat je hem bouwt.

Voor het design keuken ontwerp van jouw nieuwe keuken moet je beginnen met een visie. Wil je een open keuken die zowel functioneel als esthetisch is? Of misschien wil je jouw kookgedeelte liever weggestopt houden in een hoek van het huis? Denk na over de activiteiten die je gaat doen in de nieuwe keuken, en probeer te visualiseren hoe je het gaat gebruiken. Onmiddellijk, zul je zien hoeveel dit zal jouw ontwerp beslissingen te beïnvloeden. Denk bij het plannen van jouw nieuwe keuken na over hoe deze gebruikt zal worden en hoe mensen de hele dag in en uit de keuken komen. Welke activiteiten zullen er plaatsvinden? Verwacht je vaak gasten te ontvangen, of misschien zelfs voor het diner? Dit zijn het soort vragen die je wilt stellen bij het plannen van jouw nieuwe keuken lay-out.

Slim winkelen met een klein budget.

Omdat je in je nieuwe keuken geen inloopkast of aparte butler’s pantry hebt, moet je nieuwe manieren bedenken om je boodschappen op te bergen. Met deze tips en trucs kun je de kleine ruimte optimaal benutten.  Gebruik manden en bakken: manden en bakken zijn een makkelijke manier om je voorraadkast te organiseren, en ze zullen je helpen georganiseerd te blijven en het meeste uit je kleine ruimte te halen. Door vloeistoffen en droge producten in aparte bakken te doen, wordt het ook gemakkelijker om te vinden wat je zoekt.  Bewaar producten in lades: een geweldige manier om producten op te slaan is om ze in lades te zetten. Je kunt groenten, fruit en kruiden allemaal op één plek bewaren. Je kunt ook een kruidentuin aanleggen of kruiden in bakken kweken.  Koop een tweede koelkast: als je geen extra koelkast hebt, kun je een tweede koelkast kopen voor in je keuken.