Creëer een speelruimte in huis

Ben jij een speelruimte in huis aan het inrichten?  Dan kan naast een pool of biljart tafel, tafeltennis uiteraard niet ontbreken. Tafeltennis, ook wel “pingpong” genoemd kun je zien als  de miniatuur huiskamer variant van tennis en is ook ooit zo ontstaan. De attributen die je bij tafeltennis nodig hebt zijn een tafel met een net in het midden, een batje en niet onbelangrijk een tafeltennisballetje. Het handige van de meeste tafeltennistafels is, is dat deze makkelijk in te klappen is en zo als je deze niet gebruikt dus minder ruimte zal innemen. Zo ook de sponeta tafeltennistafel. In dit artikel vertellen we je wat meer over de geschiedenis van dit nooit saai wordende spel!

Spelregels

Het doel van tafeltennis is dat de ene speler met het badje het balletje over het net op de tafelhelft van de tegenstander slaat. En het liefst op een manier zodat de tegenstander het balletje niet meer op de correcte manier terug kan slaan. Dit doe je door het balletje met verschillende snelheden en effecten in diverse hoeken terug te slaan. 

Geschiedenis

Wat ooit in Engeland begon als een spelletje, is inmiddels uitgegroeid tot een fanatieke wereldwijde sport. Zo zijn er in veel landen officiële verenigingen te vinden, maar uiteraard is dit spel ook nog steeds perfect om voor de lol met vrienden te spelen! Ook Nederland heeft een heuse Nederlandse Tafeltennisbond, welke in 1935 werd opgericht en anno 2023 maar liefst 35.000 leden telt.

Competities

Wil jij een echte tafeltennis topper worden? Dan zal je eerst met een vereniging aan de slag moeten gaan en de competities georganiseerd door de NTTB moeten winnen om het zo tot de Nederlandse Kampioenschappen te schoppen. Wie het nog serieuzer aan wil pakken kan daarnaast ook meedoen met de jaarlijkse Europese Kampioenschappen. En sinds eind jaren 80 is tafeltennis zelfs vertegenwoordigd  op het programma van de Olympische Zomerspelen.

Tip voor de beginneling

Er bestaan tal van soorten badjes, uiteraard hoef je als beginner niet gelijk voor de duurste te kiezen. Maar let er als beginner op dat je een batje uitkiest met zacht rubber, op deze manier sla je misschien iets langzamer maar in ieder geval wel gecontroleerd. Zo heb jij binnen de kortste keren alle verschillende technieken onder de knie en versla je al jouw vrienden en familie. Dus, creëer een speelruimte in huis voor een gezellige sfeer!