Bovenaan in Google: zo doe je dat

Je wilt het liefst zoveel mogelijk bezoekers op jouw website krijgen. Dit kan echter alleen als je bovenaan in de zoekresultaten eindigt. Veel ondernemers hebben hier geen kennis over, waardoor de website lang niet altijd het gewenste resultaat behaalt. Het is dan verstandig om de werkzaamheden uit te besteden. Een van de bedrijven die jou hierbij kan helpen is DoubleSmart. Dit SEO-bureau kan dan alles op jouw website aanpassen, zodat je er alleen maar profijt van hebt. Maar hoe zorg je er dan voor dat je bovenaan komt in Google? Dit artikel zet een aantal belangrijke factoren op een rij.

Teksten met de juiste zoekwoorden

Bovenaan in Google verschijnen begint bij het schrijven van goede teksten. Deze teksten moeten voldoen aan verschillende SEO-regels. Zo maken professionals bij DoubeSmart altijd gebruik van de juiste zoekwoorden. Een grondig zoekwoordenonderzoek toont aan welke woorden vaak gebruikt worden door potentiële klanten. De zoekwoorden moeten altijd verband houden met het onderwerp van de teksten. Denk daarbij aan een bepaald merk of een combinatie van woorden waar iemand vaak op zoekt. Ook moeten ze niet overmatig in een tekst voor komen. Door deze woorden strategisch in de teksten te verwerken, zal jouw website automatisch hoger in Google komen te staan en merk je dat aan meer traffic op je website.

Voldoende informatie over een onderwerp

Als je jouw website bovenaan in Google wilt krijgen, moet je ook uitgebreid over een specifiek onderwerp schrijven. Enkele regels per pagina zullen daarom niet voldoende zijn. Ook op dit gebied voert een professional een grondig onderzoek uit. De professional past hiermee de tekst volledig aan de doelgroep aan en kan de juiste tone of voice aanhouden. Dit zorgt niet alleen voor een hogere positie in de zoekresultaten, maar ook voor meer conversie. De doelgroep enthousiasmeren over de producten of diensten die je aanbiedt kan hierdoor een hogere omzet opleveren. Een goede opbouw van de teksten en het verschaffen van voldoende informatie kunnen er altijd voor zorgen dat jouw website hoger in de zoekresultaten komen te staan.

Een volledige aanpak van de website

Een professional van DoubleSmart zal daarbij alles op de website aanpassen. Het gaat namelijk niet alleen om de juiste zoekwoorden in de teksten en de relevantie. De professional zal de URL’s van de pagina’s ook aanpassen. In de URL moet het zoekwoord staan. Google zal jouw website belonen voor deze aanpassingen. Deze beloning bestaat uit een hogere ranking in de zoekresultaten. Als laatste kan er nog naar de laadsnelheid van de website gekeken worden. Hoe sneller een pagina laadt, hoe sneller de bezoekers bij relevante informatie aankomen. Ook dit zorgt voor een hogere ranking. Een complete aanpak van de website is daarom altijd belangrijk en helpt jou verder.