2 gereedschap

Het goede gereedschap voor de juiste klus

Wanneer je thuis of op jouw werk veel aan het klussen bent, is goed gereedschap natuurlijk erg belangrijk. Je wilt natuurlijk altijd het goede gereedschap voor elke klus bij de hand hebben. Daarnaast is het erg belangrijk om het jouw gereedschap goed bij te houden. Je wilt natuurlijk dat gereedschap en materiaal altijd schoon en gebruiksklaar is, zo kan je meteen aan de klus beginnen. Veel bedrijven gebruiken hier een ultrasoon reiniger voor, omdat je materiaal gemakkelijk schoon krijgt zonder er al te veel naar om te hoeven kijken. Wij vertellen je graag wat meer over ultrasoon reinigers!

Hoe werkt een ultrasoon reiniger?

Een ultrasoon reiniger is eigenlijk een soort bak, waar jij het materiaal in kan doen. De reinigers zijn in verschillende maten te verkrijgen, van 5 tot en met 30 liter. Deze bakken vul je namelijk met reinigingsvloeistof. De reiniger maakt dan gebruik van ultrasone geluidsgolven om het vloeistof om zo ook de allerkleinste vuildeeltjes te verwijderen, vandaar ook de naam. Mocht jij ook een ultrasoon reiniger aan willen schaffen raden wij aan goed te letten op de afmetingen van de reiniger. Je wilt natuurlijk wel dat alle materialen in de reiniger passen.

Wanneer is een ultrasoon reiniger geschikt voor mij?

De reinigingskracht van een ultrasoon reiniger wordt bepaald door het aantal trillingen, zo kan een reiniger met een hogere frequentie materiaal fijner en beter reinigen dan een reiniger met een mindere frequentie. Voor veel bedrijven is het schoonmaken van de materialen net zo belangrijk als het schoonmaken van het gereedschap, je wilt natuurlijk ook niet met een vieze of beschadigde haakse slijper werken. Daarom is een ultrasoon reiniger voor bedrijven uit verschillende sectoren geschikt; zoals bijvoorbeeld de volgende sectoren; automotive, houtbewerking of zelfs voor bedrijven uit de textielindustrie.