Rode roos

Het geheim van een langdurig boeket

Het krijgen van een prachtig boeket rozen is altijd een speciaal moment. Of je ze nu aan iemand anders geeft of jezelf trakteert, je wilt natuurlijk dat de rozen zo lang mogelijk mooi blijven. Maar hoe kun je de versheid van je bestelde rozen behouden? In deze blog geven we je enkele tips om ervoor te zorgen dat je regenbogen rozen zo lang mogelijk stralen.

Hoe je de versheid van je bestelde rozen kunt behouden

1. Kies voor verse rozen

Het begint allemaal met de keuze van je rozen. Als je online rozen bestellen wil, zoals bij Surprose, kun je er zeker van zijn dat je verse bloemen ontvangt. Verse rozen hebben stevige stelen en knoppen die nog niet volledig zijn geopend. Dit zorgt ervoor dat de rozen langer meegaan.

2. Snijd de stelen schuin af

Zodra je je boeket hebt ontvangen, is het belangrijk om de stelen schuin af te snijden. Dit zorgt ervoor dat de rozen voldoende water kunnen opnemen. Gebruik een scherp mes of een snoeischaar om de stelen onder een hoek van ongeveer 45 graden af te snijden.

3. Verwijder overtollige bladeren

Verwijder alle bladeren die zich onder het wateroppervlak bevinden. Deze bladeren kunnen gaan rotten en bacteriën in het water brengen, waardoor de levensduur van je rozen wordt verkort.

4. Gebruik schoon water

Vul een schone vaas met koud water en voeg eventueel snijbloemenvoedsel toe. Snijbloemenvoedsel bevat voedingsstoffen die de rozen langer vers houden. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

5. Zorg voor de juiste omgeving

Plaats je boeket op een koele plek, uit de buurt van direct zonlicht of warmtebronnen zoals radiatoren. Rozen houden van een koele omgeving en zullen langer mooi blijven als ze niet worden blootgesteld aan te veel warmte.

6. Ververs het water regelmatig

Om de versheid van je rozen te behouden, is het belangrijk om het water regelmatig te verversen. Verwijder de rozen uit de vaas, spoel de vaas schoon en vul deze opnieuw met schoon water en snijbloemenvoedsel. Snijd ook de stelen opnieuw af voordat je de rozen terugplaatst.

Met deze tips kun je ervoor zorgen dat je regenbogen rozen zo lang mogelijk mooi blijven. Geniet van de prachtige kleuren en geur van je boeket en verleng de levensduur van je rozen door ze goed te verzorgen. Bestel je rozen bij Surprose (URL 2) en ontdek zelf de kwaliteit en versheid van hun bloemen.