140x200 matras

De twijfelaar: matras van 140×200

Heb jij je altijd al afgevraagd wat mensen bedoelen als ze het hebben over een twijfelaar? Een twijfelaar is een bed met een 140×200 matras centimeter. Dit noemt men een twijfelaar omdat het groter is dan een eenpersoonsbed maar ook kleiner dan een gangbare maat voor een tweepersoonsbed. 

140x200 matras

Waarom een twijfelaar? 

De gangbare afmeting van een twijfelaar is eigenlijk 120 centimeter, maar ook een matras van 140×200 wordt geregeld aangeboden als twijfelaar. Waar veel mensen 120 echt te smal vinden om samen in te slapen, zijn er genoeg stellen die een bed van 140 centimeter breedte met elkaar delen. 

Een twijfelaar is in eerste instantie simpelweg een perfecte manier om ruimte te besparen. Zeker als het twee kinderen betreft die een bed delen is een twijfelaar geen probleem. Maar ook volwassenen die niet heel breed of lang zijn kunnen prima samen in een twijfelaar slapen.

140x200 matras

120 of 140 centimeter

De afmeting met een breedte van 120 zijn wellicht schaars maar 140×200 komt veel voor. Dat betekent dat je deze afmetingen kunt kopen in vrijwel elke vorm. Dus of je nu een matras van traagschuim, latex of boxspring wil hebben: je kunt het in de vorm van een twijfelaar krijgen. 

De afmetingen van je matras zijn minstens net zo belangrijk als de soort matras. Denk altijd goed na over hoe hard of zacht jouw matras moet zijn. Je kunt ook factoren meenemen zoals hoe warm jij het hebt ‘s nachts en hoeveel je draait.