Hoe maak je je woning weer gezellig?

Heb je een kamer over en wil je graag wat vertier in huis halen? Wat is er dan leuker dan een speelkamer inrichten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een dartboard of pooltafel. Wil je liever een tafelvoetbal kopen? Dan vertellen we je in dit artikel graag waarom een tafelvoetbal dé beste toevoeging is om je huis gezelliger te maken!

Van competitie tot vertier

Of je nu een groot gezin hebt of vaak vrienden over de vloer hebt. Een ding is zeker, wanneer je een voetbaltafel in huis haalt, heb je gegarandeerd avonden met vertier maar zorg je ook voor competitie en spanning. Perfect voor de huiselijke sfeer dus, zeker met gezinsleden of vrienden met prestatiedrang. 

Zorg voor de juiste ruimte

Ga je een tafelvoetbal aanschaffen, dan zijn er aantal punten belangrijk om rekening mee te houden. Zorg allereerst dat je genoeg ruimte om de tafel heen hebt en zorg voor veiligheid. Zet de tafel bijvoorbeeld niet naast een open haard of trap gat. Zo kan het spelletje namelijk nog wel eens een ongelukkig einde krijgen. Dus zorg voor de juiste ruimte en creëer zo de ideale speelkamer!

Wat is de beste voetbaltafel voor thuis?

In voetbaltafels zijn verschillende niveaus te vinden. Dus bedenk voor de aanschaf eerst wat voor tafel je wilt aanschaffen. De kunnen namelijk nogal groot zijn van professioneel tot casual en van goedkoop tot zeer prijzig. Ben je geen pro en wil je vooral een voetbaltafel voor gezellige weekenden thuis? Ga dan voor een casual middenklasse voetbaltafel. Let hierbij op dat de tafel gaten heeft in het midden van de tafel. Hiermee start je namelijk het spel. Ga liever voor een professionele tafel, dan heb je deze gaten niet, maar is de tafel voorzien van een heuse ‘aftrap’. Naast functioneel, wil het oog natuurlijk ook wat, dus let ook op de afwerking. Kies bijvoorbeeld een mooie afwerking van hout. Zo krijgt de speelkamer gelijk een luxere uitstraling en zal het spelen van een potje tafelvoetbal nog aantrekkelijker maken!