Vloer leggen

Een vloer leggen is een groot karwei. De eerste vraag die opkomt, is welke vloer gaat er gelegd worden? Er zijn namelijk gigantisch veel keuzes, die allemaal een andere sfeer aan de ruimte zullen geven. Ga je voor een massief houten vloer, voor laminaat, voor een vloer van kunststof, voor een vloer van Beton Cire? Wil je juist tapijt, of ga je voor een kleedje over een houten vloer heen? Dit zijn allemaal dingen om rekening mee te houden.

Daarna komt het vraagstuk van het leggen, wil je dit zelf doen of wil je dit laten doen? Het voordeel van het laten doen, is dat het over het algemeen een hoop moeite en stress scheelt, en een goed resultaat gegarandeerd is.

Kosten

De kosten voor het leggen van een vloer lopen uiteen. De kosten Beton Cire, zijn heel anders dan die van massief hout. De kosten Beton Cire zijn relatief laag, omdat beton een kunstmatig gemaakt materiaal is, in tegenstelling tot het natuurlijke hout.

De kosten liggen niet alleen aan het materiaal waarvan de vloer wordt gemaakt. Ook het laten leggen van een vloer kost meer dan het zelf leggen van een vloer. Ten slotte is het ook nog van belang waar je je vloer koopt. Een groothandel zal vriendelijker geprijsd zijn dan een exclusieve speciaalzaak.

Online vergelijken

Er zijn online verschillende sites die alle vloeren met elkaar vergelijken en de kosten van de vloer per m2 naast elkaar leggen. Dit kan een behulpzaam middel zijn voor mensen die nog twijfelen over hun gewenste vloersoort. Bij deze vergelijkers worden de pluspunten en minpunten van de soorten vloeren ook belicht. Over het algemeen blijkt dat de kosten voor tapijt laag zijn, en de kosten Beton Cire en graniet aan de hogere kant zitten. Hierbij moet natuurlijk wel in acht genomen worden dat harde stenen vloeren minder snel aan vervanging toe zijn dan tapijt, wat relatief snel slijt.