entresolvloer

De combinatie werkbanken en entresolvloeren

Werkbanken zijn een uitkomst voor degene die werken met houtbewerking, metaalbewerking, elektronica, schilderen en nog veel meer. Werkbanken zijn namelijk ideaal voor het uitvoeren van deze werkzaamheden. Ze worden dan ook vaak gebruikt in werkplaatse, laboratoria, garages en andere omgevingen. Er zijn veel soorten werkbanken. Zo zijn er bijvoorbeeld houten werkbanken, die goed gebruikt kunnen worden bij houtbewerking werkzaamheden. Je kan ook kiezen voor een elektronische werkbank. Deze zijn voorzien van antistatische materialen om elektrostatische ontlading te voorkomen, dit kun je dus goed gebruiken bij werkzaamheden met metaalbewerking of lassen.

Entresolvloeren in de werkplaats

Bij gebrek aan ruimte kun je overwegen om te gaan uitbouwen of verhuizen, maar dit kost vaak best wat geregel. Daarom kun je ook nadenken over entresolvloeren. Dit is een verdieping die geplaatst kan worden in een al bestaande ruimte. Waardoor er dus een extra ruimte ontstaat om goederen in te kunnen opslaan. Een entresolvloer kan zelfs gebruikt worden om extra kantoorruimte te bieden in gebouwen met een erg hoog plafond. De vloeren zijn meestal gebouwd van staal en kunnen op maat worden gemaakt om aan alle eisen van een gebouw te kunnen voldoen. Ze worden over het algemeen gebruikt in fabrieken, magazijnen en kantoorpanden.

Veiligheidseisen bij de werkbank en entresolvloer

Voor beide, entresolvloeren en werkbanken, geldt dat je goed moet opletten voordat je ze aanschaft. De vloeren en banken hebben namelijk beide gewicht dat ze moeten dragen. Het heeft dus geen zin om een lichte variant te kopen wanneer je er zware producten op gaat gebruiken. Beide producten moeten voldoen aan bepaalde richtlijnen en eisen. Dit is omdat ze in gebruik worden genomen met grote gewichten. Zo ontstaan er dus risico’s wanneer medewerkers ze gebruiken. Om de veiligheid op de vloer zo hoog mogelijk te houden is het belangrijk om goed de gebruiksaanwijzingen te volgen wanneer je de werkbanken en vloer gaat plaatsen.