Met de mangatwacht veilig aan het werk in een gesloten ruimte

Werken in een gesloten of besloten ruimte brengt aardig wat gevaren met zich mee. Allereerst natuurlijk de taken die binnen de ruimte worden uitgevoerd, anders zou de ruimte niet zo afgesloten zijn. Maar ook wanneer er problemen ontstaan die buiten de gesloten ruimte afspelen en een probleem kunnen vormen voor de mensen in de ruimte. Om hier goed een oog voor in het zeil te houden is de mangatwacht of buitenwacht in het leven geroepen. De mangatwacht houdt een oogje in het zeil om ervoor te zorgen dat iedereen die aan het werk is in een afgesloten ruimte dit veilig kan doen zonder over andere zaken dan diens werk na te hoeven denken. Een goede mangatwacht vind je bij G4S Safety Solutions, waar de experts echt opgeleid worden om op een goede en professionele manier jouw veiligheid te behouden.

In en rondom de ruimte

De mangatwacht wordt ook wel buitenwacht genoemd, omdat deze van buiten de wacht houdt om te kijken of er geen gevaren ontstaan in de besloten ruimte. Als er bijvoorbeeld een open vuur ontstaat of de gaswaardes zijn gevaarlijk hoog, dan kan de mangatwacht ingrijpen om iedereen in veiligheid te brengen. Dit gebeurt expres op afstand, zodat de mangatwacht zelf niet blootgesteld kan worden aan het eventuele gevaar. Maar de mangatwacht doet meer, want er kunnen ook gevaarlijke situaties ontstaan in de rest van het gebouw, waardoor de aanwezigen in de besloten ruimte hier geen erg in hebben. Ook daarvoor is de mangatwacht om de aanwezigen te waarschuwen.

De mangatwacht heeft eigenlijk het lot van veel mensen in handen, waardoor het belangrijk is dat je een mangatwacht hebt die weet wat die moet doen. Daarom zijn de mangatwachten van G4S Safety Solutions altijd getraind volgens de strengste normen en kun je ervan uitgaan dat wanneer je een mangatwacht via G4S Safety Solutions inschakelt deze voldoet aan de harde eisen die dit vak met zich meedragen.