Op deze plekken mag een spiegel niet ontbreken

Ben je recentelijk verhuisd, maar ontbreekt er iets? Vaak zijn het de dingen die we als vanzelfsprekend beschouwen die als laatste in ons opkomen – zoals vaak het geval is bij spiegels. En dat geldt niet alleen voor de badkamerspiegel, die mag natuurlijk in elk huishouden ontbreken. Met een spiegel kun je zoveel meer: ​​het is tegelijkertijd een decoratief element, een ruimtevergroter en een schoonheidsmiddel.

Blikvanger en optische illusie: de wandspiegel

De eerste blik bij binnenkomst en de laatste blik bij het verlaten van de woning is meestal in de spiegel. Hoe praktisch als dit midden in de gang staat! Ook je bezoek zal je bedanken als je een spiegel tegenkomt in de entreé van je huis om snel te chequen of alles goed zit! Maar het is niet alleen logisch om de spiegel uit ijdelheid in de gang te plaatsen. Een grote wandspiegel is een geweldige blikvanger en vergroot optisch de kamerruimte. Voor dit doel moet de spiegel ook worden gekozen om bij de meubels te passen: als de meubels warm en natuurlijk zijn, is een houten spiegel populair, in een koelere sfeer past ook een spiegel zonder lijst. Last but not least is een passpiegel een must in de slaapkamer omdat deze tevens de kleedkamer is, kun je direct je outfit bekijken en verschillende combinaties uitproberen. Het is aan jou of je de voorkeur geeft aan een wandspiegel of een staande spiegel.

Wat is de beste manier om een ​​spiegel op te hangen?

Je kunt veel trucjes gebruiken zodat je de spiegel niet alleen tot hun recht komen maar ook het meeste uit je huis halen: de sleutel hier is de juiste plaatsing. Een frameloze past vooral goed in smalle ruimtes, zoals de gang. Maar je kunt ook goed met het licht spelen : Fleur donkere kamers op door spiegels zo op te hangen dat ze het zonlicht van buitenaf reflecteren – en de kamer wordt helderder en comfortabeler.