Voordelen van houten panelen

Houten panelen op maat kunnen in vrijwel elke woonruimte worden gebruikt zoals het bekleden van vloeren, wanden en plafonds. Afhankelijk van de gebruikte houtsoort, de gekozen kleur,de breedte van de profielen en het type plaatsing zal de kamer er rustiek , elegant of modern uitzien. Panelen op maat bieden een verbeterde akoestiek omdat ze goed zijn in het isoleren van geluid, maar ook op vlak van temperatuur. Daarbij zal dit natuurlijke bouwmateriaal zal bijdragen aan een gezondere kameratmosfeer en aan een betere energie-efficiëntie in huis. Daarnaast kunnen lelijke wanden, elektriciteitsleidingen en verwarmingsbuizen gemakkelijk achter houten panelen worden verborgen.

Vertrouw op een natuurproduct

Je hoeft onze panelen op maat niet chemisch te behandelen om ze te beschermen tegen schimmels of insecten. Vertrouw op natuurlijke producten , waarbij een actieve ingrediëntvrije en niet-toxische coating voldoende is voor het ontwerp. Waar houten panelen echter met water in aanraking komen, is vooral een goede afdichting en impregnering (voorbeeld met olie of was) evenals een correcte plaatsing van belang. Als er teveel vocht in het hout en de onderconstructie komt, kan er vochtschade en vooral schimmel ontstaan.

Toepassingen van panelen op maat

Ben je een handige klusser en heb je een mooi project in je vizier, aarzel dan niet om de op maat gezaagde panelen op maat te bekijken. Het scheelt een stuk werk en gereedschap als je online kunt bestellen op maat en kan genieten van een thuislevering. Bij het winkelen hebben onze klanten vaak het gevoel dat massief hout de enige optie is. Hoewel het zijn positieve eigenschappen heeft, raden we je aan om gefineerde houten panelen niet meteen af ​​te wijzen. Het is een veel voorkomende misvatting dat massief houten planken van betere kwaliteit zijn dan gefineerde stukken. Beide soorten hebben hun voor- en nadelen. Aarzel daarom niet om contact op te nemen bij twijfel.